Het duel tussen MVV ’27 en tweedeklasser Papendrecht eindigde in een keurige 2-2. De eerste helft waren de bezoekers duidelijk de bovenliggende partij, maar in het tweede bedrijf kwamen de gastheren goed terug in de wedstrijd en namen het initiatief over.

Papendrecht liet vanaf het begin zien hoe de bal eenvoudig van de ene speler naar de andere diende te gaan. Hun middenveld zette de lijnen uit en MVV ’27 kon op dat moment weinig anders doen dan toekijken.
Uit dit overwicht wist Papendrecht, dat het prestatievoetbal van de zondag naar de zaterdag verhuisde en in de laatste drie jaar tweemaal promoveerde, eenmaal doel te treffen.
Vanaf de linkerzijde gaf Rick Sieres de bal strak voor, waarna Michael van Rooijen de bal eenvoudig kon binnen glijden (0-1). Met deze stand brak de theepauze aan.

MVV27 - PAPENDRECHT_15 augustus 2015_019

Na de wisseling van helften gaf MVV ’27 meer blijk van goede bedoelingen en zocht nadrukkelijker het doel van Papendrecht. Door de komst van invaller Roel Nooteboom werd de achterhoede wat rustiger, maar vooral Dion Dickhoff liet zien dat zijn plaats in het team buiten discussie staat. Hij nam de regie op het middenveld in handen en stuurde het elftal bij. Het tempo ging verder omhoog en nu was het aan Papendrecht om de boel tegen te houden.

MVV27 - PAPENDRECHT_15 augustus 2015_004
Zowel Joey Leeuwenburch als Lourens van Rooijen kregen flinke kansen, maar de doelman van Papendrecht hield  bij hen de schade beperkt.
Echter bij een klutsbal vanuit een hoekschop in de 75e minuut tikt Roel Nooteboom de bal terug op Jeffrey Wupkes die de bal in de linkerhoek kon schieten (1-1). Vijf minuten later werd Harm Voogt over de rechterzijde op avontuur gestuurd. De doelman van Papendrecht verwacht een voorzet en ging alvast die richting op, maar de rechtsback vuurde zelf op doel en met succes (2-1).
MVV ’27 werd overmoedig door het succes en wil dit verder uitbouwen, maar kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. De op rechts geposteerde Rick Sieres werd gezocht en hij kogelde de bal onhoudbaar voor Glenn Mostert in de bovenhoek (2-2).

Zo eindigde het sportieve duel, dat voor de MVV ’27-aanhang na rust pas echt leuk werd, in een terechte deling.