MVV27-C1_001

De spelers hadden er al een paar weken naar uit gekeken: de halve finale om de Regio Rijnmond Cup tegen hoofdklasser Nieuwenhoorn C1. Dinsdagavond 26 mei om 19:30 uur was het zover, de wedstrijd kon beginnen.
Al redelijk snel kwamen we op achterstand door een goed lopende aanval van Nieuwenhoorn: 1-0. Nieuwenhoorn was sterker en MVV’27 was nog niet in goeden doen. Waren we te timide en/of hadden we teveel ontzag voor de tegenstander?
Echter, ongeveer 10 minuten voor rust kwam toch de gelijkmaker op het scorebord:1-1.
MVV ‘27 leek alle schroom van zich af te gooien en herpakte zich.

In de rust werden nog even wat puntjes op de i gezet en na rust stond daar weer de strijdmachine, die in de 2e helft van de competitie zo succesvol was. Duels werden gewonnen, vele meters gemaakt om de bal te veroveren en de bekende spelverplaatsingen brachten Nieuwenhoorn aan het wankelen.
De 1-2 gaf helemaal een boost aan het elftal. De onverzettelijkheid toonde aan dat we er in geloofden hier te kunnen winnen en we creëerden een aantal goede kansen.
Nieuwenhoorn ging meer en meer risico nemen en ook de scheidsrechter deed een duit in het zakje door een paar vrije trappen bij en zelfs een indirecte ín het strafschopgebied te geven aan Nieuwenhoorn. Met alle inzet voorkwamen we dat dit iets opleverde voor Nieuwenhoorn. Toen in de laatste minuut een vrije trap in de MVV’27 muur belandde, konden wij uitbreken met 3 tegen 1 en was de 1-3 een feit.
De ontlading was groot bij de spelers en de vele meegereisde familie en supporters. Ook nu liet men weer zien dat C1 een hecht team is en dat dit tot mooie resultaten kan leiden.
De in groten getale aanwezige supporters hebben de spelers goed gedaan en zij worden dan ook via deze weg nogmaals bedankt!

Finalewedstrijd
De finale is bereikt en daarin is sc Feyenoord av C1 de tegenstander. Zij schakelden in de andere halve finale onze buren van Excelsior Maassluis uit. Voorwaar een zeer zware tegenstander die als vierde is geëindigd in de 2e divisie.
Na het uitschakelen van een 2e-klasser, een 1e-klasser, een hoofdklasser en een team uit de 3e divisie nu dus de lastigste opgave in dit toernooi.
Deze finale wordt gespeeld op zaterdag 6 juni a.s. op het complex van XerxesDZB te Rotterdam om 14:00 uur (let op: gewijzigde aanvangstijd). We rekenen uiteraard weer op een grote supportersschare!