Dankzij twee treffers van Leon van Kersbergen stond er 0-2 als einduitslag op het scorebord in het bekerduel bij MMO, maar die uitslag was slechts een magere afspiegeling van het aantal kansen dat de Maaslanders hadden tegen de vierdeklasser en dat met name in de eerste helft. Bij de onderbreking had een tussenstand van 0-5 ook niet misstaan.

Na zo’n vijf minuten op de klok van de prima, rustig leidende scheidsrechter Henk ten Voorde had MVV 27 al een aardig beeld van de tot dan toe volstrekt onbekende tegenstander en greep het initiatief. Binnen het eerste kwartier creëerde het de nodige kansen, maar hield MMO-keeper Albin van Wieringen met een aantal knappe reflexen zijn ploeg nog in de race. Timo van Eijck en Dennis Louter van dichtbij mochten uithalen, maar succes bleef vooralsnog uit.

MVV 27 voerde het tempo en daarmee de druk verder op. Rick Zwaard kopte een vrije trap van Luuk van Strijen op de lat. Laatstgenoemde zag even later zijn schot uit de hoek getikt en Dennis Louter zocht de verre kruising iets te hoog.
Eindelijk was het zover in de 28e minuut. Ariën Oprel mocht vrij oplopen bij een uitval. Hij stuitte zelf nog op de MMO-keeper, waarna Leon van Kersbergen de rebound benutte (0-1).

De kansenregen ging onverdroten verder en het was dan ook wachten op de volgende treffer. Twee minuten voor de pauze werd Rick Zwaard net binnen de zestien aangetikt door Len van den Hoorn. Leon van Kersbergen stuurde vervolgens de bal hard, hoog en zuiver richting de rechterhoek (0-2).

De rust had MVV 27 kennelijk zo goed gedaan dat men er vervolgens ook heel rustig tegenaan ging. De Maaslanders leken het wel goed te vinden zo en de tegenstander had niet genoeg in haar mars om er iets aan te veranderen.
Het mogelijk enige vermeldenswaardige was eigenlijk nog dat Luuk van Strijen in de 56e minuut Dennis Louter fraai door de as wegstuurde, maar zijn poging  ging via buitenkant rechterpaal verloren.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Rick Zwaard.

Het duel tussen de andere poulegenoten Perkouw en Cabauw eindigde in 1-4. Komende zaterdag komt Perkouw naar Sportpark De Commandeur.
Dient nog gemeld worden dat MMO wellicht het meest aantrekkelijke sportcomplex van Nederland bezit door de ligging van een prachtige molen (de Vlietmolen uit 1913) pal naast het clubgebouw.

Opstelling: Lars van Gastel, Harm Voogt (Jeroen Arkesteijn), Cas van der Hoeven, Mike van Uffelen (Jaco Buijnink), Luuk Halve, Timo van Eijck (Jordi Lems), Leon van Kersbergen (Thijs de Vast), Luuk van Strijen (Bouke Schippers), Dennis Louter, Rick Zwaard en Ariën Oprel.