Na de wedstrijd tussen de twee middenmoters werd er vanuit het Maaslandse kamp met een beschuldigende vinger gewezen naar scheidsrechter Van den Bos die meerdere twijfelachtige besluiten nam en allerlei regeltjes pietluttig opgevolgd wilde zien worden. Hij bezorgde zich daarmee zeker geen relaxte middag. Aan de andere kant kon zeker ook gesteld worden dat MVV ’27 de hand ook in eigen boezem kon steken. In het eerste kwartier hadden de Maaslanders het duel reeds in het eigen voordeel kunnen beslissen. Toen had het de matig opererende defensie van thuisploeg GDA al meerdere malen kunnen verschalken, maar dat gebeurde helaas niet.

Jeffrey Wupkes schoot in de 2e minuut de bal van grote afstand richting het GDA-doel, maar doelman Pim Bergmans kon de bal over de lat tikken. De mogelijkheid van Mark Akkerman oogde nog kansrijker, maar zijn schot ging voorlangs.

MVV ’27 dacht in minuut vijf op voorsprong te komen, maar dat feest ging niet door. Mark Akkerman gaf de bal mee aan Leon van Kersbergen die de er nog beter voorstaande Lourens van Rooijen vond en zijn schuiver trof het net. Op last van het vlagsignaal van de GDA-grensrechter keurde arbiter Van den Bos de treffer af, iets wat bij velen langs de kant grote twijfels opwierp. Zes minuten later kwam die treffer er alsnog. Vanuit de achterhoede van MVV ’27 werd de bal naar voren gejaagd, waarbij GDA-verdediger Roy Hartman de bal met te weinig snelheid richting zijn eigen doelman kopte en die de bal niet onder controle kreeg. De meegelopen Lourens van Rooijen lette goed op en kon alsnog zijn doelpunt claimen (0-1).

Het eerste kwartier leverde dus te weinig rendement op en dat was uitermate jammer, want GDA kwam vervolgens steeds beter in haar spel. Roy Hartman kwam echter met zijn kopbal niet verder dan de handen van Glenn Mostert en Paul Didi Eesiah knalde hard voorlangs.

MVV ’27 mocht enkele minuten voor de rust nog hopen op een hogere score, maar de vrije trap van Yennick Berrevoets landde op de lat. Op weg naar de theepauze hadden de Maaslanders, onlangs de magere voorsprong, het logische gevoel dat men hier met een overwinning weg kon komen.

Dat gevoel werd drie minuten na de wisseling van helften bevestigd. De mee opgekomen Harm Voogt werd op het laatste moment gestuit, maar was nog wel in staat om Mark Akkerman te bereiken. De linksbuiten kreeg de tijd de bal aan te nemen en doeltreffend uit te halen (0-2).

Jeffrey Wupkes kwam vervolgens ook weer eens in de juiste schietpositie, maar zag zijn poging wederom gekeerd worden door Pim Bergmans. Vanaf dat moment leek MVV ’27 steeds slordiger te worden. Defensief liet men nogal wat steken vallen en de dieptepasses richting de vleugelaanvallers kwamen meer niet dan wel aan.

In de 65e minuut moest MVV ’27 de aansluitingstreffer incasseren. Een vrije trap van Glenn Sjouke werd door Mark Zoutendijk binnen gekopt (1-2). Nadat de thuisploeg al een aantal gele kaarten had verzameld tikte GDA-aanvoerder Lorenzo Scheffer Jeffrey Wupkes van achteren aan, incasseerde daarmee zijn tweede kaart en moest het strijdtoneel verlaten.

Je zou verwachten dat MVV ’27 vanaf dat moment met een man meer het duel zou gaan controleren, maar dat gebeurde niet. GDA had niets te verliezen en zocht met niet ingehouden inzet het doel van de gasten. Lars Kloet trapte een bal te kort terug op Glenn Mostert die deze hard tegen het lichaam van GDA-invaller Lennard Nijp trapte. De bal stuiterde vervolgens in het lege doel (2-2).

Hoewel er op dat moment nog zo’n vijftien minuten te spelen was, inclusief de blessuretijd, was MVV ’27 niet meer bij machte het onheil te keren. Met slechts één punt, en dus twee te weinig, moest de terugreis worden aanvaard.

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Roel Nooteboom, Lars Kloet, Jordi Lems, Coen Hordijk, Yennick Berrevoets, Jeffrey Wupkes, Lourens van Rooijen, Leon van Kersbergen en Mark Akkerman (Rick Zwaard).