TAC ’90 ligt MVV ’27 dit seizoen uitstekend. Voor de derde maal (competitie en beker) kwamen de Maaslanders als winnaars uit de strijd. Ondanks het lichte veldoverwicht moest MVV ’27 wel tot het laatste kwartier van de wedstrijd wachten voor men de thuisclub er onder kreeg.
De eerste helft werd gekenmerkt door een vorm van hotseknotsvoetbal. Op het kunstgras van TAC ’90 hadden de spelers van beide teams de grootste moeite de bal naar een medespeler te plaatsen. De forse wind deed het spel ook niet veel goeds.

Scheidsrechter Ruben de Groot zorgde na zo’n tien minuten spelen voor een komisch tussendoortje door twee verdwaalde ganzen, die een noodlanding hadden gemaakt op het veld, geel te geven. De dieren gingen er met veel gekrijs vandoor.
Acht minuten later kreeg de arbiter van dienst de Maaslandse lachers minder op zijn hand toen hij de verbaasde Huib van Barneveldt geel gaf. De jonge aanvaller had in de zestien zijn bewaker Gershwin Nash uitgekapt, maar werd daarbij hard tegen de mat gewerkt. In plaats van een terechte pingel wachtte hem nu een kaart.

Ondanks de noeste arbeid bleef het een mager potje. Jeffrey Wupkes kopte ongevaarlijk in bij een hoekschop en Lourens van Rooijen zag een poging voorlangs gaan. De Haagse aanvallers maakte het in de afwerking bonter. Reandrick de Jongh schoot in kansrijke positie naast en Gregory Overman zag zijn 100% mogelijkheid net voor de rust de mist in gaan. Zeker bij die laatste kans kwam MVV ’27 goed weg.
Het eerste kwartier van het tweede bedrijf ging de show gewoon verder en zagen de toeschouwers nog altijd twee worstelende teams. De bal bewoog duidelijk sneller dan de reflexen van de spelers en dat leidde tot veel balverlies.

MVV ’27 kreeg een prima kans de score te openen in de 57e minuut toen Rick Zwaard in de Haagse zestien gemangeld werd door Ishmerai Nelson Gill en Jeffrey Ramkisoen. Arbiter De Groot kende geen twijfel en Yennick Berrevoets eiste de kalktrap voor zich op. Zijn niet overtuigende trap werd door TAC ’90 doelman Nitesh Khedoe gekeerd. De genoemde Ishmerai Nelson Gill blesseerde zich voorafgaande aan de pingel zodanig dat hij het veld definitief moest verlatern en dat zonder dat hij vervangen kon worden. Tijdens de rust had zijn trainer Wim Baggerman zijn wisselmogelijkheden al verbruikt!

Met ’n man meer zette MVV ’27 meer druk op het Haagse doel en werd daar met het ingaan van het laatste kwartier voor beloond. De even daarvoor ingevallen Mark Akkerman gaf aanzienlijk meer dreiging in de aanvalslinie.
Een vrije trap van Yennick Berrevoets werd door Kevin Bouter terug in de doelmond gekopt waar de overijverige Rick Zwaard het beslissende zetje gaf (0-1).
Vervolgens zette Mark Akkerman met een listig passje Huib van Barneveldt voor keeper Ishmerai Nelson Gill en die tikte half struikelend de 0-2 binnen.
Weer vijf minuten later maakte ook invaller Jessy Zwaard dankbaar gebruik van het voorwerk van Mark Akkerman en zette met zijn inzet de eindstand op het bord (0-3).

Met deze uiteindelijk nog fors uitgevallen overwinning kan MVV ’27 de competitie verder ontspannen uitspelen. De komende weken komen met zowel Maasdijk als Naaldwijk nog enkele interessante tegenstanders naar Maasland en dat kan in combinatie met een zonnige middag goed uitpakken voor de penningmeester.

Opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Kevin Bouter, Jordi Lems, Jeffrey Wupkes (Harm Voogt), Huib van Barneveldt, Yennick Berrevoets, Coen Hordijk, Leon van Kersbergen (Mark Akkerman), Rick Zwaard en Lourens van Rooijen (Jessy Zwaard).