Het was even wennen voor de Maaslandse supporters. De afgelopen maanden beleefden zij prachtige wedstrijden van hun club met een goede score als resultaat, maar tegen Maasdijk werd het een kansloze verhaal. MVV ’27 had het gewoon even niet en het was dan ook geen wonder dat er tegen het einde van de wedstrijd geen Man of the match werd bepaald. Daar kwam niemand voor in aanmerking.

Fysiek waren de bezoekers in het voordeel en de aanvallers van Maasdijk bleken ook nog eens zeer balvast. De thuisclub startte niet erg scherp en moest al snel terug op eigen helft. Notabene al in de eerste minuut moest Harm Voogt een schot van Tim van der Voort op de doellijn wegtrappen.Enkele minuten later werd Erik van Geest in stelling gebracht door Dennis Louter, maar zijn poging eindigde in de handen van doelman Dennis van Berk.
MVV ’27 bleek bijna niet wakker te krijgen en keek in de 11e minuut al tegen een achterstand aan. Barry Bronswijk speelde Tim van de Voort op het randje van de zestien aan die Twan Lansbergen omspeelde en vervolgens doel trof (0-1).

MVV '27 1 - Maasdijk 1_028

De Maaslanders werden naarmate de tijd vorderde wel sterker, maar konden weinig goede mogelijkheden creëren. Dat was aan de andere kant van het veld wel anders. Zoals eerder aangegeven waren de aanvallers van Maasdijk nauwelijks van de bal te krijgen. Dat bleek ook weer in de 29e minuut toen MVV ’27 geen kans zag de bal uit de eigen zestien weg te krijgen. In een mêlee van spelers wist Wouter Laan het beslissende zetje te geven (0-2).
MVV ’27 stond voor een haast onmogelijk opgave om de wedstrijd te keren. De wil was er, maar de scherpte van de laatste tijd dus niet. Tim van der Voort werd ’n minuut later weer eens gevonden, maar stuitte nu op de voet van Twan Lansbergen.
Kansen waren dus zeldzaam aan MVV ’27-zijde, maar in de 38e minuut was het toch raak. Harm Voogt stormde op aan de rechterkant en vond voor het doel de geheel vrijstaande Lourens van Rooijen die de stand wat draaglijker maakte (1-2). Er gloorde weer wat hoop in de harten zo vlak voor de rust.

De verwachting was dat MVV ’27 de bakens zou verzetten in het tweede bedrijf, maar het kwam er niet van. Maasdijk had er weinig moeite mee het spel van MVV ’27 te ontregelen. En mocht er een Maaslandse voorzet van de flanken komen, dan was men duidelijk in het voordeel de meer lengte in hun defensie. En over de grond liep men zich met regelmaat vast op een kluwen van benen.
De kans dat de bezoekers verder uit zou lopen was groter. Wanneer aanvallers Tim van der Voort of Hans Bergwerf werden gevonden gaf dat duidelijk meer dreiging. De laatstgenoemde vuurde weer eens hard op doel en Twan Lansbergen moest redding brengen.
Desondanks bleef er de hoop op een gelijkmaker, maar na de 71e minuut was het over en uit. Lars van den Berg gaf de prima voorzet en Hans Bergwerf kopte de bal over de graaiende handen van Twan Lansbergen heen (1-3).