MVV 27 moest vandaag diep gaan om met de drie punten huiswaarts te keren. Waren de partijen in de eerste helft nog enigszins gelijkwaardig, dat kon in de tweede helft niet gezegd worden. De thuisploeg wilde hoe dan ook de vroeg opgelopen achterstand rechtzetten, waarbij MVV 27 dus alle zeilen bij moest zetten om dat te verhinderen. Na de rode kaart voor Jari Boon werd de weerstand nog wat groter, maar de Maaslanders haalden met een krappe zege toch de eindstreep.

Het zware veld, als gevolg van de overvloedige regen in de laatste dagen en ook nog in de eerste 45 minuten maakte het er voor de spelers zeker niet gemakkelijk op. Tel daar nog een forse wind bij en de reden voor een boeiend vechtspel is duidelijk. Er werd heel wat kracht van de spelers verlangd.

MVV 27 had een indrukwekkende beginfase waar uiteindelijk de basis gelegd werd voor die overwinning. De secondewijzer had nog geen rondje voltooid of Lourens van Rooijen zag zijn schot al door doelman Jari Baggerman tot hoekschop verwerkt worden. De rebound uit die corner werd door Dennis Louter op de lat geknald.
Zes minuten later volgde er een vrije trap van Dennis Louter die door Haysam Abedelaziz werd binnen gekopt (0-1).

De Maaslanders hadden hun zin, maar SC Monster kwam vervolgens wel beter in de wedstrijd. Jari Boon kreeg als doelverdediger meer dan genoeg te doen en had hier en daar het geluk dat het vizier bij de SC Monster-aanvallers niet bij iedere poging op scherp stond. Zo waren er behoorlijke mogelijkheden nog voor Jordi van Maanen, Jurgen Warbout en Stan van den Bos.

Zo kon MVV 27 ongeschonden aan de thee, ook al was er daaraan voorafgaande na een voorzet van Harm Voogt nog een uitstekende kans voor Lourens van Rooijen, maar de keeper van SC Monster lag dwars.

Natuurlijk moest de thuisclub komen na de onderbreking en dat was koren op de molen voor MVV 27. Terwijl de Monsternaren aanvielen probeerden de bezoekers met uitvallen een nog grotere voorsprong te bewerkstellingen. Lourens van Rooijen haalde nog eens hard uit, de keeper redde en Haysam Abedelaziz verslikte zich in de rebound.
SC Monster was dus veel voorin te vinden, maar op de vele voorzetten kon de MVV 27-defensie zich goed verweren of werden deze door die harde wind flink uit de richting ingebracht.

Nadat Jordi van Maanen en Stan van den Bos namens SC Monster nog weer eens grote mogelijkheden teniet zagen gaan, besloot de technische leiding van MVV 27 als extra verdediger Fred van Maaswaal in te brengen voor spits Haysam Abedelaziz. MVV 27 zakte vervolgens nog wat verder in en mocht men de bal in de defensie toch in bezit krijgen, werd deze op goed geluk naar voren geschoten waar ze net zo snel weer geretourneerd werd.
In de 74e minuut stuitte Jari Boon enkele meters buiten de zestien op ongeoorloofde wijze de aangespeelde Jordi van Maanen. Waar wellicht iedereen een gele kaart verwachtte, toverde de verder prima fluitende Vincent Smedinga een rode tevoorschijn. Tom van der Broek nam zijn plek onder de lat in en Dennis Louter werd naar de bank gehaald.

De vrije trap leverde verder niets op, maar het spelbeeld veranderde uiteraard ook niet. SC Monster bleef zoeken naar de gelijkmaker en zou dat tevergeefs blijven doen. De bal voorin houden bij MVV 27 werd nu helemaal een lastig verhaal met de eenzame Lourens van Rooijen op een eiland.
Met hangen en wurgen werd de eindstreep gehaald. Een heerlijke oerlelijke overwinning was binnen en smaakte ook prima.

De opstelling: Jari Boon (Tom van der Broek), Harm Voogt, Yennick Berrevoets, Mike van Uffelen, Jaco Buijnink, Leon van Kersbergen, Lars Kloet, Erik van Geest (Jordi Lems), Lourens van Rooijen, Haysam Abedelaziz (Fred van Maaswaal) en Denis Louter.