De kop van dit verslag lijkt te willen aangeven dat MVV 27 te weinig kreeg tegen het in de onderste regionen verkerende HVV Hercules, maar dat was slechts gedeeltelijk waar. In de eerste helft was MVV 27 weliswaar de bovenliggende partij met veel kansen, maar in de tweede helft  was het spel meer gelijkwaardig en de Maaslanders mochten zich zelfs gelukkig prijzen dat een Haagse strafschop door Twan Lansbergen gekeerd werd.

De eerste periode begon veelbelovend voor de equipe van trainer Peter Broekman. Met veel druk op de bal werd HVV Hercules aangepakt en via de flanken het nodige gevaar gesticht. De goede bedoelingen moesten snel hun vruchten afwerpen. Binnen vijf minuten hadden zowel Erik van Geest (bal gestopt door de keeper) en Haysam Aradelaziz (kwam enkele cm’s te kort) succes kunnen hebben. De laatstgenoemde zag in de 12e minuut een treffer wegens buitenspel geannuleerd worden.In de 15e minuut was het uiteindelijk wel raak. De naar de linkerflank uitgeweken Dennis Louter gaf voor en Haysam Aradelaziz tikte met links binnen (1-0).

Er werd vervolgens gezocht naar meer. Leon van Kersbergen zag zijn schot over gaan na een prima aanval over vele schijven. Halverwege het eerste bedrijf verhoogde MVV 27 de marge. De mee opgekomen Sem van Maaswinkel gaf voor en bij de tweede paal kopte Dennis Louter binnen (2-0).

Het leek een leuke middag te worden, mede door het feit dat de bezoekers nog geen enkele bal binnen de palen gericht hadden. Pas met nog tien minuten te gaan ontstond er wel een behoorlijke kans voor de gasten. Dhanal Guno bracht de bal uitstekend voor, waarna Wilfred Geerman slordig naast mikte.De thuisploeg bleef met enthousiasme zoeken naar een grotere voorsprong, maar moest net voor de thee-onderbreking een aansluitingstreffer incasseren. De niet van de bal te krijgen Wilfred Geerman frommelde de bal achter de kansloze Twan Lansbergen (2-1). Een heel slecht moment om de pauze in te gaan.

De tweede helft was van een andere gehalte. MVV 27 wilde de stand graag uitbreiden, maar HVV Hercules toonde nu ook meer hun klasse. Een mix van kracht en techniek zorgde er voor dat zij steeds vaker voor het Maaslandse doel te vinden waren en dat gebeurde met de nodige dreiging.
Met de treffer van Dhanal Guno in de 54e minuut (2-2) leek deze wedstrijd een kopie te worden van het duel in Den Haag. Ook toen verspeelde MVV 27 een 2-0 voorsprong, waarna Jaco Buynink nog koppend zorgde voor de drie punten.

Nu zou die derde treffer er niet komen. MVV 27 mocht zelfs van geluk spreken dat de Hagenaars er niet met de winst vandoor gingen. Fred van Maaswaal haalde binnen de zestien Jean Pierre Nocento onderuit en scheidsrechter Richard van der Zee wees zonder enige twijfel naar de stip. Het slachtoffer zelf nam de pingel, maar Twan van Lansbergen ranselde deze uit de hoek. De rebound werd door diezelfde speler van dichtbij over gemikt. Je kunt dus wel eens balen dat een wedstrijd niet loopt zoals je wenst, maar hier kon men in het Maaslandse kamp heel erg opgelucht ademhalen! Bij deze actie kreeg Fred van Maaswaal de gele kaart en velen dachten dat het zijn tweede prent was. Echter in de eerste helft werd hem wél geel voorgehouden, maar was deze bedoeld voor Jaco Buynink.
Met nog vijf minuten te gaan moest Wilfred Geerman van HVV Hercules met rood naar de kant. Twan Lansbergen was bij een pass eerder bij de bal, raakte deze prima, maar het gestrekte been van de Hagenaar raakte de Maaslandse doelman hard.

Aan Maaslandse kant waren er gele kaarten voor Jaco Buynink, Haysam Aradelaziz, Fred van Maaswaal, Leon van Kersbergen en Michael Berrevoets.
Sem Maaswinkel was deze week de meest ongelukkige speler. Bij het geven van een voorzet werd hij hard op de enkel geraakt en moest zich noodgedwongen laten vervangen door Michael Berrevoets.

De opstelling: Twan Lansbergen, Sem Maaswinkel (Michael Berrevoets, Lars Kloet, Jordi Lems, Jaco Buynink (Quint van Stuivenberg), Leon van Kersbergen (Huib van Barneveldt), Fred van Maaswaal, Erik van Geest, Lourens van Rooijen, Haysam Aradelaziz en Dennis Louter.