Een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis, is zo’n wedstrijd die niemand vrijwillig wil missen. In zo’n wedstrijd staat er naast een driepunter, ook een portie eergevoel op het spel. De vete tussen het dorp Maasland en de stad Maassluis kent een rijke historie. Een goed resultaat is voor beide teams dan ook van cruciaal belang. Met een goed resultaat zou Excelsior zich kunnen nestelen in de top van de competitie, terwijl MVV zich met een overwinning langer zou kunnen verzekeren van de koppositie. Kortom, de belangen waren groot voorafgaand aan het treffen.

De aanloop naar de wedstrijd verliep rommelig. Zo was er de opening van de gerenoveerde kleedkamers en daaropvolgend was het speelveld later dan gewenst beschikbaar. Het is moeilijk om te verklaren of de rommelige aanloop een causale relatie heeft met de moeizame start van het derde. Hoe dan ook, het derde legde een uiterst pover eerste kwartier op de spreekwoordelijke mat. Op de verkeerde momenten druk zetten, te laat in de duels komen en onzorgvuldig passes vooruit. Het derde hielp Excelsior daarmee in de wedstrijd. Zij begonnen namelijk wél gebrand aan de wedstrijd. Na het eerste kwartier herpakte het derde zich, echter mondde ook dat niet uit in kansen die het noemen waard zijn. Het resterende deel van de eerste helft speelde zich vooral op het middenveld af. Er werd stevig geduelleerd tot genoegen van de scheidsrechter, want die liet zoveel mogelijk doorspelen. Na ruim 45 minuten had de scheidsrechter genoeg gezien en floot hij voor de rust met de brilstand op het scorebord.

Na de donderspeech van onze kleine generaal, kwam MVV agressiever uit de kleedkamer. Hoewel dit niet direct resulteerde in een mutatie op het scorebord, kwam het derde wel beter in de wedstrijd. Daarbij moet gezegd worden dat ook in de tweede helft de meeste duels rondom de middenlijn werden uitgevochten. Kansen waren sporadisch te noteren voor beide teams. Het leek dan ook uit te draaien op een bloedeloos 0-0. Totdat onze nummer 9 zich meldde in het vijandige strafschopgebied in minuut 65. Een strak gegeven corner werd door Bouke, de topscorer van het derde en mogelijk van de gehele competitie, gepromoveerd tot een treffer. Excelsior had het nakijken en MVV ontplofte van vreugde. Nu was het zaak de 1-0 te handhaven en de wedstrijd zakelijk uit te spelen. Excelsior besloot na de goal opportunistisch te gaan spelen. Dit gaf het derde meer ruimte om te voetballen en leverde zowaar enkele kansen op voor Julian en Bouke. Helaas waren deze kansen niet aan hen besteed, waardoor de wedstrijd bleef steken op 1-0.

Het fluitsignaal was aanleiding voor een beschaafd kleedkamerfeestje. Immers betekende de winstpartij behoud van de koppositie. De volgende wedstrijd staat pas over een maand gepland in maart. Het derde treedt dan aan tegen angstgegner: Maasdijk. Hopelijk mogen wij dan wederom rekenen op een grote schare supporters. Tot dan!

Opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Joeri van Dongen (Stef Broekman), Bram Scheffers, Michael van Vliet, Quint van Stuivenberg, Joris Sonneveld, Sjors Vreugdenhil, Julian Tinbergen (Roan Dechering), Bouke Schippers en Thom de Koning (Kees Louter)