Het is best raar als je een verslag begint met dat er niet zo best werd gespeeld als je met 5 – 1 hebt gewonnen en toch was het zo, de opbouw van achteruit ging heel de wedstrijd (op 10 minuten na) veel te traag en er werd slordig gespeeld met veel onnauwkeurige passes, dat het zo een grote uitslag werd had mijn inziens meer met de tegenstander te maken dan aan het flitsende spel van onze kant.

In de derde minuut keken we tegen een 0 – 1 achterstand aan die mooi werd afgerond door de spits van VDL na een foutje van Yenninck, gelijk daarna gingen de eerder vermelde 10 minuten in er werd nu wel druk op de bal en de tegenstander gezet en dat resulteerde in een paar kansen waarvan er een werd benut door Max na goed voorbereidend werk van Koen dus 1 – 1 en dan denk je erop en erover maar dat gebeurde niet, zoals eerder vermeld werd er veel te langzaam op gebouwd waardoor VDL de verdedigende stellingen makkelijk kon innemen en zo sudderde de wedstrijd door zonder aan elke kant een vermeldingswaardig feitje dus was het met de thee in zicht gewoon 1 – 1.

De tweede helft was iets beter van onze kant maar beduidend slechter van de kant van onze tegenstander met en dit met alle respect een keeper die duidelijk zijn dag niet had, het duurde welgeteld 10 minuten voor het 2 – 1 werd en die werd gemaakt uit een penalty door Max nadat Arien werd gevloerd in het strafschop gebied, in de laatste 15 minuten scoorde we nog 3 keer en wel de 3 – 1 door Aad na een vreselijke fout van de keeper en de 4 – 1 kwam op het conto van Kees nadat Aad tegen de keeper aan schoot na een mooi diepte pass van Yennick, ergens tussen deze doelpunten had Max ook nog de lat getest na een mooie harde kopbal.

In de eerste minuut van de tijd die de goed leidende scheids erbij telde was het slot akkoord voor Mike die wederom na mistasten van de keeper de bal heel makkelijk tussen de palen wist te krijgen dus 5 – 1 en zo werd het toch nog een grote uitslag maar ik weet dat we veel beter kunnen dan dat we nu lieten zien, er zullen nu ongetwijfeld mensen zijn die zeggen wat zeur je nu het is toch een schitterende uitslag maar je kan je kop in het zand steken maar dat doe ik dus niet en achteraf kreeg ik wel de indruk dat jullie er hetzelfde over dachten.

Aanstaande zaterdag uit tegen GDA 2 een elftal die na een stroeve start ineens punten pakt dus jullie zijn gewaarschuwd, ik ben er jammer genoeg niet bij vanwege een ingreep de dag er voor in het ziekenhuis dus hierbij SUCCES.

Opstelling: Bart den Broeder,  Yennink Berrevoets, Ronald Arkesteijn, Mike van Uffelen,  Luuk Halve, Jan de Baat, Jorrit Fortuin, Luuk van Strijen (Jens de Graaf), Koen de Bloeme (Aad Srinarasit), Arien Oprel (Kees Louter), Max de Vetten.