De wedstrijd in deze derby kwam maar langzaam op gang. Het eerste half uur viel er voor de toeschouwers bitter weinig te beleven en dat werd in het restant van de eerste helft al een stuk beter. En met veel strijd over en weer werd het vervolgens een heerlijke tweede helft. Dat de strijd werd afgesloten met een remise was prima daar er geen echt bovenliggende partij was.

Yennick Berrevoets moest voor één duel toekijken na zijn vierde gele kaart van afgelopen week en Lourens van Rooijen begon op de bank, omdat hij enkele dagen ziek was geweest. Roel Nooteboom werd weer in de spits gezet om daar het nodige gevaar te stichten.
In de eerste fase van het duel werden de beide doelmannen niet op de proef gesteld. Het verwerken van de vele terugspeelballen werd een gewoonte waar de toeschouwers niet warm van konden worden.
Met nog een kwartier voor de theepauze namen de spelers wat meer risico en kwamen er ook kansen. Bij een snelle tegenstoot van MVV ’27 vond de op de linkerkant opgedoken Pieter van Rijs de op randje zestien staande Silvio Vermeer die de 0-1 op het scorebord bracht.
Deze voorsprong in de 34e minuut werd enkele minuten voor de rust al bijna teniet gedaan. Echter de fysiek sterke Lyra-aanvaller Michael de Bruijn kopte de voorzet van Jim Ammerlaan net over de lat.

Niet alleen de koffie deed het toekijkende volk na de pauze verwarmen. De ploegen vlogen er in en boden volop spektakel. Je kon het je eigenlijk niet veroorloven je even om te draaien, want je zou toch maar iets kunnen missen.
Uit een hoekschop van Silvio Vermeer kopte met mee opgekomen Lars Kloet net over.
In de 52e minuut viel de gelijkmaker. Coen van Mil werd in stelling gebracht en doelman Glenn Mostert was machteloos tegen diens uithaal (1-1).
Het ging maar door met de kansen. Namens Lyra was er een schotpoging van John Lagerwerf en een poeier van John Vermeer die beide door Glenn Mostert onschadelijk werden gemaakt. Ook MVV ’27 beukte op de vijandelijke veste. Ariën Oprel kopte net over en Abdurrachman Yildiz haalde hetzelfde resultaat, maar hij met zijn linkervoet.
Met zoveel goede bedoelingen kon niet anders dan dat er toch weer een treffer zou komen. In de 76e minuut bracht Jack Binnendijk met zijn tiende seizoenstreffer de thuisploeg dan ook aan de leiding (2-1).
Men was aan Lierse kant nauwelijks uitgejuicht of de gelijkmaker kon al weer genoteerd worden. Coen Hordijk werd op twintig meter van het doel bereikt. Hij draaide de bal met veel precisie langs de kansloze armen van keeper John de Widt (2-2).

Beide ploegen namen ook in de eindfase geen gas terug en wilde de maximaal te behalen punten. Echter, het duel verdiende geen winnaar en zo kon de prima leidende arbiter Ibrahim Virancikli de spelers feliciteren met slechts één punt. Een verliezende partij had absoluut te weinig gekregen.
Met de vijf weken winterstop in het vooruitzicht kan gesteld worden dat MVV ’27 zich in de laatste vier wedstrijden uitstekend hersteld heeft. Hoewel de ploeg met de huidige 15 punten er nog hard aan zal moeten trekken weg te blijven van de fatale posities op de ranglijst is het vertrouwen in het eigen kunnen de laatste maand fors gegroeid.

Opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Harm Voogt, Dion Dickhoff, Jeffrey Wupkes, Pieter van Rijs (Fabian Vermeer), Silvio Vermeer, Coen Hordijk, Ariël Oprel (Lourens van Rooijen), Roel Nooteboom en Abdurrachman Yildiz.