In donkere, regenachtige sferen trekken de talenten van MVV ’27 JO8-1 deze zaterdagochtend naar ’s Gravenzande om het op te nemen tegen de plaatselijke JO8-3. Op de vraag hoeveel tegenstand we vandaag mogen verwachten, krijgen we binnen één minuut het antwoord. Binnen 8,5 seconden heeft Dean de lat geraakt, de keeper tot een redding gedwongen, waarna hij de 0-1 binnen rammelt. Een paar seconden later zorgt Tygo voor de tweede Maaslandse goal. Het Maaslandse offensief is begonnen!

De 0-3 laat ook niet lang op zich wachten. Tygo de bulldozer ramt zich door de ’s Gravenzandse verdediging en laat de keeper kansloos. Levi brengt daarna van dichtbij met een rustige intikker met links de stand bij de eerste time-out op 0-4.

In het tweede kwart rammen de Maaslandse mannen vol verder. ’s Gravenzande heeft moeite met het stevige fanatieke spel van de MVV’ers. En met de vele doelpunten, die achter elkaar blijven vallen. Eerst tikt Levi, volgens zijn moeder met een slap balletje, de 0-5 binnen. Daarna zorgt Tygo met een rush en een strak schot voor twee treffers. Vervolgens tovert de ’s Gravenzandse keeper de bal à la Luuk de Jong met een uittrap en soort volley in zijn eigen goal, waarna Julian met dank aan een goede verre pass van Mick de volgende goal noteert.

Heeft u de score nog scherp? We staan inmiddels 0-9. Door het uitstekende verdedigende werk van onder meer Joris en Jort komt ’s Gravenzande ook vrijwel nooit in de buurt van de Maaslandse goal. Wie de tiende goal maakt vandaag? Levi! Zoals altijd is onze spits gefocust op zijn goaltje en pikt deze alert mee als de keeper de bal moet loslaten na een Maaslands schot. Als we vervolgens iets verslappen, komt ’s Gravenzande plotseling opzetten. Het leidt tot twee doelpunten, waarmee de ruststand 2-10 wordt.

In het derde kwart stellen de MVV-mannen weer orde op zaken en gaan verder met doelpunten maken. Julian, Tygo en Mick zorgen voor een 2-13 tussenstand. Na een doelpunt van ’s Gravenzande (3-13) is Tygo vastberaden de 14e MVV-treffer te maken. Uit een corner van ’s Gravenzande stoomt onze bulldozer het hele veld over om de bal tegen de touwen te jagen. Even later noteert Mick treffer nummer 15.

In kwart vier gaat de doelpuntenregen enigszins liggen, terwijl de echte regen ‘vrolijk’ door blijft druppelen. Levi schiet uit een mooie pass van Joris nog de zestiende tegen de touwen. Met een heerlijke duik kan keeper Jort in eerste instantie de vierde treffer van ’s Gravenzande nog voorkomen, maar even later moet hij toch één keer de bal uit het net vissen. De uitslag van 16-4 staat echter als een huis!

De komende twee weken staat er geen competitie op het programma, daarna gaan we in een nieuwe poule beleven of we ook tot zulke Maaslandse doelpuntenfestijnen kunnen komen.