Na de vorige confrontatie tussen de mannen van de JO10-1 tegen die van de JO9-1, die in december eindigde in een spannende zege van 7-6 voor de JO10, zijn de messen bij beide teams vandaag geslepen.

In de ijzige kou en grauwe sferen komen de mannen van de JO10 het beste uit de startblokken. Goitom zorgt voor het eerste gevaar. Na een kundige dribbel schiet hij met zijn linker op de paal. Even later opent Amos de score. Vanaf de rechter zijlijn ziet hij zijn schot via de handen van Mick in het doel belanden: 1-0.

De openingstreffer is een wake-up call voor de JO9-1, dat uit zijn schulp kruipt en steeds meer de goal van de JO10-1 opzoekt. Julian en Tygo vuren de eerste schoten op de goal van Guido af, maar nog zonder succes. Het is de JO10-1 dat de volgende goal van de wedstrijd noteert. Nees tekent van dichtbij voor de 2-0 voorsprong. Kort voor het einde van het eerste kwart brengt Joris de JO9-1 weer terug in de wedstrijd. Na voorbereidend werk van Dean en een voorzet van Sinead tikt hij de 2-1 binnen.

Het tweede kwart speelt zich vooral af op de helft van de JO9-1, maar grote kansen komen in deze fase slechts weinig voor. In een van de weinige gevaarlijke momenten toont Luuk zich doelgericht. Vanuit de draait tekent hij voor de 3-1, wat tevens de ruststand is.

Na de spreekwoordelijke thee, die in realiteit voor zowel spelers, trainers als het journaille langs de lijn helaas ontbreekt op de koude vlakte van veld 4, schiet JO9-1 uit de startblokken. Eerst raakt de sterk spelende Sinead hard de lat, waarna Joris via de linkerflank voor het volgende gevaar zorgt. Zijn voorzet belandt bij Sinead, die verlengt tot bij Juul, die met een laatste zetje voor de 3-2 zorgt. Kort daarna trekt de JO9 de stand gelijk, wanneer Juul uit de rebound zijn tweede binnenschiet: 3-3!

Voor de JO10 is dit het teken de aanval opnieuw te openen, wat direct twee goals oplevert. Luuk zorgt met een diagonaal schot voor de 4-3. Even later maakt Amos de mooiste van de ochtend. Uit een strakke voorzet van Daan volleert hij de bal met een boogbal over keeper Mick heen: 5-3. De JO9 knokt zich letterlijk terug wanneer Tygo met een rush, inclusief discutabele sliding richting keeper Tijn, Joris in staat stelt de volgende goal binnen te werken: 4-5.

Het laatste kwart is overduidelijk voor de JO10-1. De mannen van de JO9 verzetten zich in de eerste minuten van dit kwart nog hevig. Jort, die in de bewoording van trainer Stan ’tijgerend’ de aanvallers te lijf gaat, weet met een sliding een gevaarlijke inzet van Daan af te stoppen. Ook Mick voorkomt in een één tegen één situatie met een knappe redding nog de zesde tegentreffer, maar moet daarna toch een tegengoal toestaan. Luuk profiteert van een misverstand in de JO9-defensie: 6-4. Nees tekent vervolgens uit een mooie aanval, na een pass van Luuk, voor de zevende treffer. Het slotakkoord is voor Nees, die een mooie corner van Daan knap binnen kopt. Eindstand: 8-4.