Als je in de eredivisie belangrijke wedstrijden hebt dan noemen ze dat super Sunday, nu dan kunnen we de wedstrijd van HVC 10  2 –  MVV 27 2 ook wel in die context plaatsen maar dan als super Saterday want de nummers 1 en 2 van de ranglijst moesten uit gaan maken wie na deze wedstrijd de koppositie zou gaan innemen. Volgens de site van onze hoekse vrienden was en kon het de wedstrijd van het jaar gaan worden en er werd nog meer georeerd in het best wel lange stukje (lees het maar eens op je gemak) maar aan alles kon je merken dat onze tegenstander best wel gespannen was over de te spelen wedstrijd, en wij ja wat moet je daar van zeggen natuurlijk was er de gezonde spanning maar als je de foto ziet van het gezamenlijke ontbijt bij trainer Marcel thuis dan lijkt het dat het bij ons wel allemaal wel mee valt.

Onder best wel grote belangstelling begon de wedstrijd van beide kanten toch wel onwennig, natuurlijk werd er in het begin afgetast hoe de tegenstander er voor stond en dat resulteerde in een middenveld gevecht met in de eerste 20 minuten wat kansjes voor HVC door middel van de lange bal die gegeven werd op de snelle linker en rechter spits en daar hadden we in het begin best wat moeite mee, maar als er zich dan een kans voordeed was daar Bart die liet zien dat die niet wou capituleren. Na verloop van tijd namen we het heft in de wedstrijd over en dat bracht ons in 3 minuten 3 kansen, bij de eerste 2 kwam Max net iets te kort om doeltreffend te zijn maar bij kans 3 was het Luuk H die zeker 40 meter met de bal opstoomde naar voren en de bal op Max plaatste die subtiel de bal door gaf aan Michael en die haalde schitterend uit en liet de goede keeper van HVC kansloos dus 0 – 1, de laatste 10 minuten van de eerste helft gingen zonder hoogtepunten voorbij en zo gingen we de rust in met een 0 – 1 voorsprong wetende dat HVC het zeker nog niet op zou geven.

En zo was het ook HVC had niets meer te verliezen dus gingen ze ervoor en niet alleen met voetballen alle trucjes om ons uit het spel te halen werden gebruikt en ja geef ze eens ongelijk en om de een of andere reden ging de beste man met die fluit daar behoorlijk in mee, we kregen nog een paar kleine kansjes maar die werden onschadelijk gemaakt door de al eerder genoemde goede keeper, het gekke is dat we langs de kant al tegen elkaar zeiden die man met de fluit kan wel eens gekke dingen gaan doen en ja hoor dat deed die dus ook want vanaf een behoorlijke afstand zag hij uit een duel om de bal een overtreding van Jan en hij lag de bal op de stip, nu weet ik ook wel dat iedereen van MVV het geen pingel vond en iedereen van HVC wel maar dat is die gekleurde bril die we allemaal op hebben, de pingel werd benut en zo stond het 1 – 1 een stand waar wij meer aan hadden dan onze tegenstander dus die gingen er 200 % voor om toch nog het verschil te kunnen maken, maar 10 minuten voor tijd hadden wij toch nog 2 mogelijkheden om weer op voorsprong te komen maar de nauwkeurigheid was weg dus net niet en dat was het ook voor HVC want 3 minuten voor tijd kwamen wij goed weg door een bal op de buitenkant van de paal kort daarna floot die man met die fluit af en was de eindstand 1 – 1.

Al met al kunnen we stellen dat we met ons eigen elftal tegen een elftal wat versterkt was met 3 spelers die de laatste tijd furore maken in HVC 1 een redelijk goed resultaat hebben geboekt maar toch blijft er een gevoel over wat toch zegt hier had meer in gezeten.

Opstelling: Bart de Broeder, Thijs de Vast, Ronald Arkesteijn, Luuk Halve (Jens de Graaf) Brett Rijnsburger, Jan de Baat, Jordi Lems, Michael Berrevoets, Luuk van Strijen,  Aad Srinarasit (Dennis Terlouw) Max de Vetten (Sander Quick).