Laten we beginnen met een stukje verleden en wel dat we na jaren spelen in de reserve 1e klas vorig jaar jammer genoeg zijn gedegradeerd, via nacompetitie vlogen we eruit na een laten we netjes blijven een slecht voetballend seizoen.

Dus treden we dit jaar aan in de reserve 2e klas met een nieuw technisch duo en wel Marcel van Wieren (google hem en je weet haast alles van hem) en zijn assistenten zijn Arno van Nierop (wie kent hem niet) en natuurlijk is onze Jan (Lamein) ook weer van de partij als vlaggenist en elftal leider, en ook de reporter is weer trouw aanwezig bij hoop ik alle wedstrijden.

DE eerste wedstrijd van het seizoen bracht ons Die Haghe 2 een voor ons onbekende ploeg, wetende dat hun eerste elftal heel snel in de 1e klas kwam te voetballen ga je er vanuit dat het tweede elftal ook van wanten weet, en dat kwam uit want vanaf het begin werd het een wedstrijd die alle kanten uit kon gaan al was het wel zo dat de strijd werd gespeeld op het middenveld, alle twee de elftallen kwamen tot redelijk goed voetbal maar kansen werden aan beide kanten niet gecreëerd, we moesten wachten tot de laatste 5 minuten van deze eerste helft, eerst was daar een goede kans voor onze tegenstander maar Bart wist het gevaar te keren en kort daarna was het Finn die een vlammend schot af vuurde wat de keeper knap tegenhield maar Koen kreeg nog een kans in de rebound maar ook die ging er niet in.

De tweede helft begon voor ons goed heel snel druk op de bal en tegenstander zetten bracht ons beter in het spel en je zag dat we de wedstrijd steeds meer in handen kregen, maar ook nu weer waren er zo goed als geen uitgespeelde kansen, Die Haghe probeerde het wel en ze bleven proberen met gewoon goed voetbal het tij te keren, maar onze achterhoede stond als een huis en zo kregen ook zei zo goed als geen kansen, ook in de tweede helft moesten we wachten op de laatste 5 minuten, want in minuut 86 was het de nummer 9 die gelukkig voor ons net naast kopte en het werd voor ons nog mooier want gelijk in de volgende aanval werd Finn vrij gespeeld en ineens stond die oog in oog met de uitkomende keeper, wat er volgde was gewoon erg mooi een uitgekiend lobje verdween tergend langzaam in het doel en zo stonden we met 0 – 1 voor en gezien het totale spel beeld ook wel verdiend.

Maar in minuut 92 gingen we door het oog van de naald want na een afgemeten voorzet van de linksbuiten van onze tegenstander kopte de nummer 9 nu wel hard raak, dus 1 – 1 dachten we maar onze Jan had al gevlagd voor buitenspel van de linksbuiten dus werd het doelpunt door de scheids afgekeurd, kort daarna floot de goede man voor het einde en waren de 3 punten binnen, toch wel opgelucht waren we na afloop voetballend was het gewoon goed alleen kansen creëren is een ander verhaal dat moet gewoon beter.

Aanstaande zaterdag moeten we toevallig tegen de oude ploeg van Marcel en ik wil jullie echt niet zenuwachtig maken maar gezien de uitslag HVC ’10 2 – Duindorp 2  10 – 1 moeten we gewoon erg goed aan de bak

Opstelling: Bart den Broeder, Ronald Arkestein, Jaco Buijnink, Jens de Graaf, Luuk Halve, Finn Verpalen, Julian Tinbergen, Jorrit Fortuin (Jan de Baat), Koen de Bloeme (Max de Vetten,) Haysam Abdelaziz, Arien Oprel.