In een uitermate spannende wedstrijd wist MVV ’27 in de extra tijd het Haagse TAC ’90 op de knieën te dwingen en een zwaarbevochten 3-2 overwinning binnen te slepen. Een grote rol daarbij was weggelegd voor Roel Nooteboom die voorafgaande aan het duel gehuldigd werd voor zijn 400e wedstrijd in het keurkorps. In de vele minuten extra tijd wist de voorstopper met twee treffers de 1-2 achterstand om te buigen tot een overwinning.

Ondanks het feit dat MVV ’27 hard op zoek was naar zo’n goed resultaat, moest het zelf de gehele wedstrijd alert blijven voor de tegenstander. TAC ’90 heeft een goed voetballend team en dat liet men 90 minuten lang zien. Zij profileerden zich stukken beter dan drie weken geleden toen MVV ’27 daar een 1-3 bekerwinst wegkaapte.
De eerste helft toonde direct de wil van beide teams om een goed resultaat neer te zetten. In een hoog tempo werd een slijtageslag gestreden op het zware veld.
Na 18 minuten kwam TAC’90 op 0-1 door een doelpunt van Etienne Moesant die een voorzet van Roëll Brute hard langs de kansloze Glenn Mostert schoot.
MVV ’27 liet zien dat het ook niet voor spek en bonen meedeed, gezien de goede mogelijkheden voor Yennick Berrevoets (kopbal net naast), Leon van Kersbergen (schot over) en Dik Groenewegen (schot naast).
Scheidsrechter Lingen kon het zich veroorloven om het soms stevige spel lang door te laten gaan en niet voor ieder gevalletje af te fluiten. In de tweede helft moest hij de teugels duidelijk wat aanhalen om de zo nu en dan oplaaiende gemoederen te bedaren.
Het technisch zeer vaardige TAC ’90 zag in de 41e minuut een treffer van verdediger Kees van der Straaten afgekeurd zien worden wegens buitenspel. De opluchting bij MVV ’27 duurde maar kort, want vier minuten later hadden de Hagenaars toch hun tweede treffer te pakken. Diezelfde Kees van der Straaten verstuurde een dieptepass op Romanique Melian die vervolgens Glenn Mostert omspeelde en de bal rustig in het doel kon schuiven (0-2). Een heel slechte stand om aan de thee te gaan en zie daar maar eens een goede oplossing voor te vinden.

Echter, in het tweede bedrijf herpakte MVV ’27 zich op een prima wijze en zette aan voor herstel. Hoewel TAC ’90 zich niet naar achteren liet drukken, kwamen de Maaslanders wel nadrukkelijker in de buurt van het doel van de gasten.
In de 66e minuut mocht de aansluitingstreffer worden begroet. Lourens van Rooijen was de aangever en Yennick Berrevoets scoorde met een nagenoeg identieke streep als ’n week eerder (1-2).
MVV ’27 beukte continu op de veste van TAC ’90, maar zag de gewilde  gelijkmaker maar niet komen. Men raakte zelfs ietwat wanhopig toen de mee opgekomen Roel Nooteboom in de slotfase een pass van Lourens van Rooijen op de lat liet eindigen.
Met alleen de blessuretijd nog voor de boeg leek een goed resultaat nagenoeg uit beeld. Echter, scheidsrechter Lingen liet twaalf minuten bijtellen vanwege het misschien logische treuzelen van de gasten en de veelvuldige blessurebehandelingen. En dat terwijl de duisternis, mede door de miezerregen, aanzienlijk eerder intrad.
Net bij het ingaan van die reservetijd rondde Roel Nooteboom een eentweetje tussen Rick Zwaard en Lourens van Rooijen succesvol af (2-2). Deze stand leek al een overwinning op zich, maar de thuisclub wilde nog beter beloond worden.
Een hoekschop van Lourens van Rooijen bracht het leer bij de tweede paal waar jubilaris Roel Nooteboom met een uiterste inspanning koppend zijn tweede treffer van de middag kon aantekenen (3-2).

Vanmiddag bleek hoe pech net zo gemakkelijk met geluk kan worden afgewisseld. In het uitduel tegen Berkel ging MVV ’27 door twee tegentreffers in blessuretijd alsnog de mist in, maar in deze wedstrijd draaide de mannen van Peter Broekman deze situatie in hun eigen voordeel om.
Het hoeft niet gezegd te worden dat de vreugde groot was, want dat is onvoldoende uitgedrukt. Men was hilarisch en hier zal in de toekomst nog wel eens over worden nagepraat.

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Roel Nooteboom, Yennick Berrevoets, Lars Kloet,  Jordi Lems, Dik Groenwegen (Huib van Barneveldt), Jeffrey Wupkes (Sem Maaswinkel), Lourens van Rooijen, Rick Zwaard (Jens de Graaf) en Leon van Kersbergen.