Ondanks dat het alweer maart is, zijn we vandaag begonnen aan de 2e helft van het seizoen (wedstrijd 12 van de 22). Tegenstander is Blijdorp, die we (door hier en daar wat verschuivingen in het speelschema) al voor de 2e keer treffen. De heenwedstrijd op 13 januari dit jaar leverde een makkelijke 0-6 zege op. Om die reden gaf ik vooraf in de kleedkamer al aan dat we moeten waken voor onderschatting. Blijdorp is met een combinatie van VR1 & 2 gekomen, maar hun VR2 speelt ook in 4e klasse dus dat hoeft zeker geen verzwakking te zijn.

En waar het dan toch aan ligt…??? Het toch wel vervelende zijwindje, het kleine zonnetje of toch de afwezigheid van Josephine (geniet van je wintersport Joost)??? Binnen één minuut….0-1!!! Iedereen trok haar voetje terug zo leek het en de dame van Blijdorp schuift beheerst vanaf randje 16 de bal binnen.

We zijn dan toch even van slag, minuut of 5-6. Joyce valt vervolgens uit met vervelende hamstringblessure (hoop dat het meevalt Joyce) en het wil allemaal even niet lukken. Vervolgens trekken jullie toch naar voren en creëerden een paar kansen maar het vizier staat niet op scherp. Tot minuut 17, dan denderen Marink en Ro samen op de goal af, Marink is niet zelfzuchtig en legt keurig breed, 1-1!! Het levert Marink ook 3 noppen in haar knie op. Maar gelukkig kan ze verder. Vervolgens steekt de dame van Blijdorp, die aan het vlaggen was, op hard schreeuwend advies van de coach toch nog de vlag omhoog, maar scheidsie had al naar het midden gewezen en wegens het haperen van de VAR telt de goal gelukkig.

Toen door…. Het gaat beter lopen en na lekkere aanval prikt Robin de 2e van de middag binnen, kortom schade hersteld. Het blijft spannend tot aan de rust omdat het vizier zoals al eerder gemeld niet helemaal op scherp staat en de 2e pass komt steeds niet aan en omdat een vlammend schot van Ro op de paal belandt lijken we met 2-1 de rust in te gaan…..maar; in de laatste minuut wordt Robin weer de diepte in gestuurd en met een schitterende lob van buiten de 16 gaan we toch met 3-1 de rust in. Althans….de dame met vlag denkt dat het vlaggetjesdag is want ondanks dat Ro duidelijk niet achter de laatste linie van Blijdorp staat blijft ze zwaaien met de vlag. Gelukkig ziet de scheids ook dat er niets mis is met de goal. RUST.

In de rust zetten we vervolgens wat puntjes op de i, beter mekaar coachen en waken voor dat ene balletje wat verkeerd kan vallen waardoor we Blijdorp weer in de wedstrijd helpen. En toch echt die 4e zien te maken want dan zal de tegenstander waarschijnlijk pas geknakt zijn.

Dit duurt tot de 60e minuut. Na een vlotte omschakeling (Blijdorp was toch wel wat brutaal in het 1e kwartier na rust) wederom Ro die raak schiet, haar 4e van de middag.

Daarna lekker uit voetballen, en hoe. We moesten wel wat puzzelen met de wissels omdat zowel Marink, Kaar als Charelle geen groen licht hadden van de fysio om 90 minuten te voetballen. Maar daar houden we graag rekening mee want Joost en ik zijn zuinig op jullie.

Na wat gevaarlijke acties voorin (Kaar, Ger, Roma ik noem er een paar) komt de bal bij Keashia terecht die met een mooi boogballetje de stand naar 5-1 tilt. Maar eigenlijk moet de mooiste aanval (en daardoor goal) nog komen. Keashia zet zelf de aanval op, gaat de 1 – 2 aan met Kaar, die werkelijk met een hele subtiele voetbeweging Keashia alleen voor de keeper zet en bam met de binnenkant voet in de verre kruising, wat een aanval, wat een goal. Schitterend!!! Dat Keash een paar minuten later vlak voor de keeper overschiet is haar dan ook ruimschoots vergeven door die wonderschone 6-1.

Het slotakkoord is voor onze superspits Ro die met een droge knap de eindstand op 7-1 bepaalt. Ook omdat onze scheids het na 87 minuten wel welletjes vindt blijft het bij 7-1.

Chapeau meiden, niet goed beginnen, de rug rechten en een prima 2e helft afleveren en niet te vergeten we stijgen 2 plekken op de ranglijst van nummer 7 naar nummer 5. Door nederlagen van Die Haghe en Naaldwijk hebben we de nummers 3 en 4 ook weer in het zicht.

Fijn weekend allemaal en tot volgende week.