VFC JO8-4 – MVV’27 JO8-1           3-8

De voorbereidingen voor de wedstrijd op deze vroege zaterdagmorgen werden dit keer al gemaakt op het trainingsveld.

Elke woensdagmiddag sleutelt de trainer daar aan zijn team en stoomt hen klaar voor de wedstrijd die komen gaat.

Deze week is de paragraaf “vooruit verdedigen onder druk” behandeld, waarvan de resultaten direct zichtbaar waren op het veld.

Het eerste kwart werd er leuk gevoetbald en gunden de jongens elkaar met regelmaat de bal. Ivan voetbalde als keeper een paar meter voor de goal waardoor de bal steeds snel weer naar voren werd gebracht. Na het eerste kwart hadden wij 3x het net weten te vinden en hield de keeper zijn goal schoon. VFC had in het tweede kwartier een uitstekend centraal blok neergezet waardoor er niet door ons kon worden gescoord.Een schitterend afstandsschot vanuit de 2e lijn door Sem ging helaas net over. Een mooie solo van Erik eindigde naast.

In de rust heeft Jaap, zittend op het veld met zijn pupillen om hem heen, zijn voetbalvisie nogmaals ten gehore gebracht. Er vielen termen als “de beste aanval begint bij de verdediging” en “verdedigen start bij de aanvallers”, wat in het derde kwart zichtbaar gebruikt is de uitvoering op het veld. Hierdoor werd door ons wederom 2x het net gevonden maar kwam ook VFC terug in de wedstrijd en wist onze goalie  2x te verschalken. Het laatste kwartier was er één om het doelsaldo nog iets op te vijzelen. Het scorebord stond op 3-8 toen de scheidsrechter een einde maakte aan deze leuke wedstrijd.  De doelpuntenmakers Mattan, Mats, Max. Mettin en Justus.

De meeste penalty’s werden goed ingeschoten en MVV won deze serie met 2-4.