In een aantrekkelijk bekerduel heeft MVV ’27 de winst, net als in oktober 2011, aan OHVV uit Oudenhoorn moeten laten. Toen werden de Maaslanders verdiend met 2-4 verslagen, maar nu waren de partijen meer aan elkaar gewaagd. Toch gingen de gasten er weer met een overwinning vandoor, 2-3 dit keer.

In hoog tempo werd er geacteerd en op de eerste mogelijkheden hoefden de toeschouwers niet lang te wachten. Al in de 3e minuut gaf Silvio Vermeer goed voor, maar Mark Akkerman zag zijn schot overgaan. Aan de andere kant moest doelman Tom Binnendijk handelend optreden bij een vrije trap van Patrick van Dorp en schoot Yannick Ponit even later hard voorlangs.

De bezoekers kwamen op voorsprong in de 21e minuut toen Thomas Biesheuvel vrij mocht opkomen met de bal en ook nog eens ongehinderd uithalen (0-1).

Er volgde een sterke periode waarin Mark Akkerman eerst een vlammend schot gekeerd zag worden en binnen ’n minuut ook nog eens voorlangs schoot. Uit een hoekschop kopte Roel Nooteboom net langs de verkeerde kant van de paal.  Echter de grootste kans was voor OHVV-aanvaller Patrick van Dorp die de bal uit een directe vrije trap ongrijpbaar voor Tom Binnendijk tegen de onderkant lat pegelde.

Op slag van rust werd de mee opgekomen Harm Voogt bij een poging tot voorzetten hard op het onderbeen geraakt. De onfortuinlijke rechtsback moest zich laten vervangen door Lars Kloet.

Het tweede bedrijf startte MVV ’27 voortvarend. Silvio Vermeer dolde zijn tegenstander en gaf vanaf de linkerzijde voor op de inkomende Robert van Mierlo. Van grote afstand schoot de middenvelder de bal via de paal binnen (1-1).

Na nog een schot van Lars Kloet dat net naast de paal verdween, nam OHVV het heft in handen. De behendige en razendsnelle Thomas Biesheuvel slalomde door de Maaslandse defensie en legde breed op Mitco Milojevic die geen moeite had om af te drukken (1-2). MVV ’27 werd slordiger en verloor op het middenveld regelmatig op knullige wijze de bal. Ook de 1-3 ontstond uit zo’n situatie en Yannick Ponit kon profiteren.

MVV ’27 leek verslagen, maar een strakke pass over afstand van Robert van Mierlo zette Silvio Vermeer vrij voor doelman Rick Groenendijk die vervolgens gepoort werd (2-3). De mannen van trainer van trainer Martin Vermeer perste er nog een slotoffensief uit, maar verder dan naast het doel verdwijnende pogingen van Leon van Kersbergen en Mark Akkerman kwamen zij niet meer.

Volgende week dinsdag speelt MVV ’27 haar tweede bekerduel. Dan gaat het op bezoek bij SV Den Hoorn en dit duel vangt aan om 20.00uur.

De opstelling: Tom Binnendijk, Harm Voogt (Lars Kloet), Roel Nooteboom (Yennick Berrevoets), Dion Dickhoff, Jeffrey Wupkes, Fabian Vermeer, Robert van Mierlo, Pieter van Rijs, Mark Akkerman, Leon van Kersbergen (Jesse Zwaard) en Silvio Vermeer.