In een zeker niet goed, maar wel leuk duel in een regenachtig decor greep MVV ’27 een verdiende en fors uitgevallen zege tegen Loosduinen. De overwinning was terecht, maar net na de rust had de bal bij een 1-1 stand zomaar op de stip gelegd kunnen worden toen Lars Kloet zijn tegenstander Richard Nieuwdorp onderuit trok. Arbiter Ed Pieterman stelde na afloop het incident niet goed te hebben kunnen waarnemen. De gastheren kwamen daarmee goed weg en trokken naarmate die tweede helft de wedstrijd meer en meer naar zich toe.
Zonder de kersverse vader Roel Nooteboom en de geschorste Jordi Lems begon MVV ’27 aan het karwei tegen de ploeg die vijf punten minder had verzameld.

Lang op een eerste grote mogelijkheid hoefden de toeschouwers niet te wachten. Uit een corner van Kevin Baptiste wist de boven alles en iedereen torende Desley Rodenburg op het Maaslandse doel te koppen. Echter Glenn Mostert, die de aan zijn enkel geblesseerde Geert Dobbe verving, kon de bal onderscheppen. Zes minuten later zag MVV ’27 een treffer van Rick Zwaard uit een vrije trap van Bret Rhijnsburger wegens buitenspel geannuleerd worden. Zo golfde het spelletje op en neer, waarbij slordigheid aan beide zijden hoogtij vierde.

In de 18e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. De met regelmaat gezochte Tom Vrieling werd aangespeeld, kon onderweg naar het Maaslandse doel niet afdoende afgeremd worden en liet zijn schot bij de verre paal binnen gaan (0-1).
MVV ’27 liet zich desondanks niet ontmoedigen en deed wat het kon om de gelijkmaker te forceren. Via de behendige vleugels werd de Loosduinense veste bestormd. Lourens van Rooijen schoot een afgeslagen bal net naast na ’n half uur en de nodige minuten later trof Lars Kloet uit een corner van Dennis Louter koppend doel (1-1). Een prima opsteker zo voor de pauze.

Om toch wat meer rust in de MVV ’27-defensie en gevaar bij dode momenten te creëren, trok Roel Nooteboom direct na de thee zijn jas uit ten koste van Dik Groenewegen. Het bleek alweer snel een gouden wissel, want met ’n kwartier speeltijd kon hij alweer een treffer op zijn naam schrijven. Bij de eerste paal schoof hij een voorzet van links glijdend binnen (2-1).

Loosduinen liet zich ook van z’n beste kant zien en probeerde uit alle macht het Maaslandse doel te vinden. Richard Nieuwdorp zorgde in de 69e minuut met een versnelling dat de Maaslandse defensie hem niet konden bijbenen en produceerde de gelijkmaker (2-2). Lang konden de bezoekers er niet van genieten. Binnen een minuut had Loosduinen-doelman Pieter Blanken geen passend antwoord op het schot van Lourens van Rooijen, waarna Rick Zwaard klaar stond om de rebound te benutten en de 3-2 aan te tekenen. Even later was de ingreep van de doelman op het harde schot van Leon van Kersbergen ’n stuk beter.

In de 82e minuut profiteerde Rick Zwaard van uitstekend voorbereidend werk van Dennis Louter die de nodige tegenstanders uitspeelde en vervolgens de bal bij hem panklaar inleverde (4-2). Diezelfde schutter tekende tegen het einde van de wedstrijd zijn derde treffer aan, nadat hij kon profiteren van de voordeelregel na een handsbal in de zestien van Loosduinen. Of hij traditiegetrouw de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen is niet bekend.

Zo boekte MVV ’27 uiteindelijk een flinke zege die in de laatste twintig minuten gestalte kreeg. Doordat enkele concurrenten wat steken lieten vallen, ziet MVV ’27 zich weer terug op de vierde stek van de ranglijst.

Opstelling: Glenn Mostert, Sem Maaswinkel, Lars Kloet, Joeri van Dongen, Bret Rhijnsburger, Leon van Kersbergen, Dik Groenewegen (Roel Nooteboom), Lourens van Rooijen, Rick Zwaard, Dennis Louter en Huib van Barneveldt (Coen Hordijk).