Aan de Lange Kruisweg in Maasdijk werd een duel afgewerkt dat meer strijd en emotie voortbracht dan goed voetbal. Tegen het team van trainer Patrick Fieret werd dit keer heel wat meer verlangt dan alleen maar zorgvuldig opbouwen, een tactiek waar MVV ’27 de laatste wedstrijden succesvol mee was. Concentratie en een grote dosis inzet waren vandaag de belangrijkste ingrediënten. De linies speelden zo dicht op elkaar dat men maar een beperkte speelruimte tot de beschikking had.

Al bij de eerste mogelijkheid mochten de Maaslanders juichen. Rick Zwaard ontnam zijn tegenstander de bal en schoof deze in de 4e minuut langer doelman Ferry Steentjes (0-1). Heel Maasdijk stond op z’n achterste benen, want men zag de ontfutseling door de Maaslandse spits eigenlijk als een overtreding.
Binnen tien minuten had MVV ’27 de score kunnen verhogen, maar eerst Coen Hordijk (net over) en vervolgens de na lange tijd weer eens in de basis startende Martijn Ham (gestuit door de keeper) verzaakten daarbij.
Het gaf de thuisclub kennelijk vleugels en kwam nu ook beter in de wedstrijd. Met een miscommunicatie in de defensie tussen Twan Lansbergen en de vervolgens naast zijn eigen doel koppende Roel Nooteboom kwam men voor het eerste in de buurt van het Maaslandse doel. Een hard en net naast geschoten  vrije trap van Barry Bronswijk kon men als eerste zelf gecreëerde kans  noteren. En toen Stef Bruinen zijn schot op de paal liet eindigen, kwam men wel heel erg dicht de gelijkmaker.
Maasdijk baalde toen de behendige Boyd Rijnenberg zich in de 44e minuut verstapte en met een met pijn vertrokken gezicht en een dikke enkel het veld moest verlaten. De gastheren meenden dat het spel direct had moeten worden onderbroken en vervolgens liepen de emoties op tot grote hoogte. Scheidsrechter Assad Syed loste het op rustige wijze op zonder ’n kaart te trekken

Direct na de rust kreeg Rick Zwaard tot tweemaal toe de kans de score verder op te voeren, maar even zovele malen was Ferry Steentjes hem de baas. Bij die laatste poging ging de redding ten koste van een hoekschop die MVV ’27 alsnog een beloning bracht. Lourens van Rooijen stuurde de bal richting de tweede paal waar Roel Nooteboom hard binnen knikte (0-2).
Drie minuten later moest Twan Lansbergen een eigen fout herstellen. Een slechte trap van hem werd opgevangen door Ferhat Somnez die zijn schot vervolgens gekeerd zag worden door de pas 20 jaar oude keeper.
Diezelfde Ferhat Somnez werd met nog een kwartier te gaan recht voor het doel van MVV ’27 gezet en Twan Lansbergen zag zich gedwongen aan de noodrem te trekken wat hem én geel én een penalty kostte. Het ‘slachtoffer’ vonniste zelf door middel van een onhoudbare streep in de rechterhoek (1-2).

Zo werd het nog onnodig spannend en moest de MVV ’27-doelman nog eenmaal redding brengen op een strak ingeschoten vrije trap van Richard Kraaijenbosch.
Doordat Maasdijk fanatiek op zoek was naar de gelijkmaker kreeg MVV ’27 meer ruimte voorin. Zo ook Leon van Kersbergen die in de reservetijd vanaf de linkervleugel voorgaf en invaller Jessy Zwaard de kans gaf de bal met de punt van zijn schoen binnen te tikken (1-3). Het verzet van de gastheren was toen definitief gebroken.

Opstelling: Twan Lansbergen, Joeri van Dongen (Harm Voogt), Roel Nooteboom, Lars Kloet, Jordi Lems, Sem Maaswinkel (Dik Groenewegen), Leon van Kersbergen, Coen Hordijk, Lourens van Rooijen, Rick Zwaard en Martijn Ham (Jessy Zwaard).